Sunday, July 24, 2011

Semi precious by MAC



Πέρασα αυτές τις μέρες να ρίξω μια ματιά στην τελευταία limited συλλογή των MAC Semi Precious.
Με βάση τα λεγόμενα της εταιρίας  η συλλογή κυριαρχείται από mineralized προϊόντα, τα οποία στην συγκεκριμένη περίπτωση περιέχουν επιπλέον ψήγματα από 4 ημιπολύτιμους λίθους (Bronzite, Black Tourmaline, Gold Pyrite και Lilac Lepidolite).
 Από κοντά καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν μου έδωσε καθόλου την εντύπωση μιας καλοκαιρινής συλλογής, καθώς όλες οι αποχρώσεις έχουν την αίσθηση του "πολύτιμου" αλλά του βαριού, πιο χειμωνιάτικου.


 
 Η συλλογή περιλαμβάνει 4 αποχρώσεις κραγιόν και  5 gloss (cremesheen glass) με τους ανοιχτόχρωμους τόνους να κινούνται κοντά στο μπεζ-ροζ και τους πιο σκούρους στο μπορντό.  Δε μπορώ να πω πως με ενθουσίασαν ιδιαίτερα χρωματικά.
Σημαντικό κομμάτι της συλλογής οι 3 mineralized αποχρώσεις blush και οι αντίστοιχες 4 skinfinish. Τόνοι ζεστοί,τα ρουζ μου άρεσαν πολύ στην εφαρμογή τους τόσο όπως είναι όσο και με βρεγμένο πινέλο (αυτό για μένα είναι κι από τα ατού των mineralized σειρών, το πόσο ωραία εφαρμογή έχουν με βρεγμένο πινέλο). Ειδικά η κοραλί απόχρωση warmth of coral με έβαλε σε μεγάλο πειρασμό αλλά η φωνή λογικής μέσα μου "ξέρεις πόσα ρουζ έχεις;" υπερνίκησε.
Ομοίως εξαιρετική εφαρμογή είχαν και οι πούδρες στις οποίες μπορείς είτε να εφαρμόσεις ξεχωριστά τη βάση τους από τον έσω δακτύλιο είτε να τα αναμίξεις για ένα πολύ αστραφτερό, φυσικό αποτέλεσμα.


Η συλλογή περιλάμβανε επίσης μια ενυδατική προσώπου σώματος, charged water (το οποίο η εταιρία δε συστήνει να χρησιμοποιείται μετά το μακιγιάζ ως finishing spray αλλά πριν κατά την ενυδάτωση του προσώπου), μάσκαρα και μια σειρά από 4 two-faced πινέλα πανέμορφα ίσως το καλύτερο κομμάτι της συλλογής. Με αυτά δε θα ασχοληθώ ιδιαίτερα για να περάσω στο αγαπημένο μου κομμάτι τις απίστευτες mineralized σκιές. Καταρχήν θεωρώ πως η εταιρία έχει δουλέψει πολύ τα τελευταία χρόνια τα mineralized προϊόντα της και πλέον δεν έχουν καμιά σχέση στην εφαρμογή με τις απόπειρες τους πριν 3-4 χρόνια.
12 πολυτελείς πανέμορφες αποχρώσεις που θυμίζουν ημιπολύτιμους λίθους, με εξαιρετική εφαρμογή τόσο σε στεγνή όσο και σε βρεγμένη μορφή, δεν ήξερα τι να πρωτοδιαλέξω.Οι πιο όμορφες αποχρώσεις κατά την άποψη μου: unsurpassable, hint of sapphire, golden gaze (απίστευτο αν δεν είχα κάτι παραπλήσιο σε pigment θα το διάλεγα χωρίς 2η σκέψη) και τα τρία τελευταία blue sheen, dark indulgence, smoked ruby, που ενω δίνουν την εικόνα πιο συμπαγούς καθαρού χρώματος από τις υπόλοιπες αν τις κοιτάξεις στο φως είναι γεμάτες ιριδισμούς και απίστευτη λάμψη.
Μετά από πολλή δυσκολία κατάφερα να διαλέξω την Unsurapassable, που μου φάνηκε η πιο ανάλαφρη και καλοκαιρινή από της υπόλοιπες. Η ίδια η εταιρία το περιγράφει ως green, teal, purple and copper και πρόκειται για μια αρκετά ταιριαστή περιγραφή. Αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω τη φωτογραφία με flash ώστε να αποτυπωθούν καλύτερα οι ιριδισμοί της απόχρωσης. Ανάλογα του πως θα χρησιμοποιήσεις το πινέλο ή τα δάχτυλα σου το αποτέλεσμα διαφέρει αρκετά. Προσπάθησα να αναμείξω τα χρώματα για μια πιο γενική ιδέα. Στο μάτι και σε φυσικό φως οι διαφορές της υγρής εφαρμογής είναι πολύ περισσότερο εμφανείς.
Εσάς τι σας αρέσει; Τι σας βάζει σε πειρασμό να αγοράσετε;


1 comment:

  1. μου φανηκαν τόσο σκούρα τα χρώματα, που όπως μπήκα βγήκα. δε τα δοκιμασα καν στο χερι μου!

    ReplyDelete