Saturday, October 1, 2011

Lip care


Μπαίνουμε σιγά σιγά στο αγαπημένο μου φθινόπωρο είναι καιρός να περιποιούμαστε τα χείλη μας ακόμα περισσότερο. Και όπως βλέπεις έχω αρκετά προϊόντα περιποίησης χειλιών για μια ζωή το χειμώνα που ακολουθεί. 




Κορρές lip butter δαμάσκηνο και άγριο τριαντάφυλλο και mandarin lip butter σε μορφή stick τριαντάφυλλο

Όπως βλέπεις το δαμάσκηνο είναι ανέγγιχτο για τον απλούστατο λόγο: συγκρατήθηκα. Ναι συγκρατήθηκα. Σκέφτηκα ότι έχω τόσα ανοιχτά που δεν τελειώνουν που ας αφήσω 1 στην άκρη. Το lip butter άγριο τριαντάφυλλο είναι ένα από τα αγαπημένα μου, υπέροχη υφή και μου δίνει ένα τέλειο κόκκινο χρώμα στα χείλη που μου ταιριάζει τόσο πολύ! Θα το ήθελα σε κραγιόν! Στα μειονεκτήματα, το βαζάκι είναι βαθύ και από κάποιο σημείο και μετά για να πάρεις λίγο βουτάνε και τα νύχια ειδικά αν έχουν μακρύνει λίγο. Το βαζάκι περιέχει 6g προϊόντος και κοστίζει περίπου 6-7 ευρώ, δεν θυμάμαι ακριβώς.

To stick μου αρέσει σαν υφή και αφήνει ένα διακριτικό κόκκινο στα χείλη και το πιο σημαντικό έχει SPF 15 για προστασία από τον ήλιο. Το stick ήταν μέρος προσφοράς οπότε δεν έχω ιδέα πόσο κοστίζει.

Και τα 3 προϊόντα είναι δερματολογικά ελεγμένα και χωρίς mineral oil, silicone, propylene glycol και ethanolamine. 

Body Shop lip balm passion fruits και strawberry

Έχω δύο ίδια. Μάλλον γιατί κάπου θα είχα "χάσει" το ένα και πήρα ένα ακόμα! Και αν θυμάμαι καλά έχω ακόμα ένα στο σπίτι των γονιών μου, μη τυχόν και ξεχάσω να πάρω μαζί μου πράγμα που δεν συμβαίνει ποτέ. 

Αγαπημένα lip balms με έντονο άρωμα και απαλή υφή αλλά και τελείως διαφορετική από το lip butter του Κορρέ. Αν ήταν υφάσματα θα έλεγα ότι του Κορρέ είναι μετάξι και του Body Shop βελούδο. 10ml στο βαζάκι και κοστίζει περίπου 5-6 ευρώ αν θυμάμαι καλά, εκτός και αν αυξήθηκε.


apivita lipcare with cocoa butter and chamomile

Τα πιο αγαπημένα μου σε stick μορφή. Έχω πάντα ένα στο γραφείο μου δίπλα από τον υπολογιστή για άμεση ενυδάτωση των χειλιών. To chamomile είναι το προϊόν που επιστρέφω σε αυτό πριν ακόμα τελειώσει. Από την άλλη το cocoa butter άρχισα πρόσφατα να το χρησιμοποιώ και ήμουν επιφυλακτική γιατί τα προϊόντα με κακάο και coconut είναι αυτά που δεν μου αρέσουν καθόλου. Αλλά αυτό έχει τη γεύση του της μερέντας με βούτυρο όταν τα απλώσεις με αυτή τη σειρά στο ψωμί. Δοκιμάστε το, τελείως διαφορετικό από το συνηθισμένο ψωμί -βούτυρο -μερέντα. 

Και αυτά τα προϊόντα είναι paraben, silicone και mineral oil free. Ακόμα το καθένα αναφέρει σε τι ποσοστό έχει φυσικά συστατικά. Το chamomile έχει 88% και το coca butter 87%. Το κάθε stick περιέχει 4,4g προϊόντος και κοστίζει 4,5-5 ευρώ.

light kiss by liposan

Με εκχύλισμα λωτού και αμυγδαλέλαιο είναι το νέο προϊόν της γνωστής μας liposan. Σε βαζάκι συτή τη φορά. Το αμυγδαλέλαιο ίσα μου το καταλαβαίνω στη μυρωδιά αλλά κατά βάση μυρίζει φρεσκάδα, τη φρεσκάδα της ακόμα βρεγμένης μπουγάδας. Πάρα πολύ απαλή υφή, συνήθως βάζω στο δάχτυλό μου περισσότερο απ' ότι χρειάζεται καθώς ενώ φαίνεται λευκό στο χέρι είναι διαφανές. Μου αφήνει μια αίσθηση δροσιάς στα χείλη και νοιώθω ότι απορροφάται πιο γρήγορα σε σχέση με άλλα και χρειάζεται να το ανανεώνω συνέχεια. 10mL η συσκευασία στην τιμή των 5 ευρώ περίπου.


lip blam ceraza (aka cherry) by Agatha Ruiz De La Prada

Αγαπημένο και ήταν δώρο. Ήρθε από τη Βαρκελώνη μαζί με τη smugnificent που την επισκέφτηκε. Ήταν σε συσκευασία των τριών και η smugnificent αποφάσισε να τα χωρίζει, να κρατήσει ένα για αυτήν και να δώσει τα άλλα από ένα σε δύο φίλες. Όπως καταλαβαίνεις ήμουν η μία. Υπέροχο και τεράστιο. Τετραμελή οικογένεια να το χρησιμοποιούσε καθημερινά θα το είχε για μια χρονιά. υπέροχη υφή, υπέροχο άρωμα, υπέροχη γεύση. 

15mL η συσκευασία στην τιμή των 4 ευρώ το ένα είναι το πιο συμφέρον οικονομικά από όλα τα παραπάνω. Το αρνητικό είναι πως δεν μπορείς απ' όσο γνωρίζω να τα βρεις στην Ελλάδα και τα μεταφορικά είναι πολύ υψηλά. Δοκίμασα ένα lip balm και μία ομπρέλα καθώς έχει φανταστικά σχέδια και τα μεταφορικά ήταν 18 ευρώ, δηλ. όσο κοστίζει η ομπρέλα. Για όποιον ενδιαφέρεται θα βρει τα προϊόντα εδώ.


Γενικά τα lip balms/butters που είναι σε βαζάκια θεωρώ πως είναι ανθυγιεινό να τα βάζουμε με τα χέρια καθώς πιάνουμε τόσα πράγματα καθημερινά. Ειδικά όταν είμαστε εκτός σπιτιού. Κουβαλάω πάντα μαζί μου ένα σε stick μορφή και ένα βαζάκι. Και αυτό γιατί δεν έχω πολλά σε μορφή stick και λόγω ανασφάλειας πως θα το ξεχάσω/ ή χάσω κάπου. Προσπαθώ όταν είμαι σπίτι να βάζω από τα βαζάκια για να τελειώσει κανένα και κατά βάση χρησιμοποιώ πινελάκι του κραγιόν. Παίρνει μεν περισσότερη ώρα, αλλά και πιο υγιεινό είναι και χρησιμοποιώ κάπου το πινέλο του κραγιόν.






10 comments:

  1. χαχα φοβερό, κι εγώ έχω ενα στη δουλειά, στη τσάντα, στο τραπεζάκι στο σαλόνι, στο κομοδίνο, στο γραφείο και 5-6 στοκ!!

    ReplyDelete
  2. Τα Agatha Ruiz De La Prada ήταν φοβερή προσφορά δε θυμάμαι πόσο το πολύ 15 ευρώ για συσκευασία των 5 (να μη με περνάτε τόσο γενναιόδωρη κράτησα 3 για μένα :P)! Αν επισκεφτείτε ισπανικό αεροδρόμιο ψάξτε τα!
    Εγώ πέρσι επειδή δεν άντεχα να έχω ένα ξεχασμένο σε κάθε τσάντα ή δωμάτιο πέταξα τα περισσότερα γιατί φοβόμουν πως χαλάσαν (εκείνο το υπέροχο MAC με άρωμα φράουλα το έκλαψα).
    Τα μόνα που χρησιμοποιώ τώρα είναι το de la Prada Frambuesa (φράουλα) και το fleur Cherie της L' Occitane, υπέροχα και τα δύο.

    ReplyDelete
  3. πω και εγώ με τα lip balm είμαι σαν να μην υπάρχει αύριο!σε κάθε τσάντα έχω από ένα, στο εργαστήριο,στο σπίτι του φίλου μου,της κολλητής μου (όχι επίτηδες απλα τα ξεχνάω).
    παροκαυτά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα:παρόλο που όταν βάζω balm τα χείλη μου είναι απαλά μετά από λίγη ώρα γίνονται χειρότερα από ότι πριν το χρησιμοιήσω- έχω δοκιμάσει τα πάντα- μέχρι και το balm της LA MER (ακόμα κλαίω).επίσης κάποια μου προκαλούν κάποιου είδους ξερόβηχα (δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω,αλλά ευτυχώς σε αυτό δεν είμαι μόνη-το χουν κι άλλοι).τι έχω γιατρέ μου;;;seriously έχω απηυδήσει :) και δεν το συζητώ πόσα χρήματα έχω ξοδέψει.προς το παρόν ψιλοβολεύομαι με το balm της origins μέχρι να με προδώσει και αυτό!
    πφφφφφ!

    ReplyDelete
  4. εχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα,αλλά ενω στην αρχή τα χείλη μου είναι απαλά, μετά απο λίγο επιστρέφουν στην αρχική τους κατάσταση.. τώρα σκοπεύω να πάρω κορρέ..

    ReplyDelete
  5. Δεν το πιστεύω ότι βάζετε κ βούτυρο μαζί με τη μερέντα ο.Ο

    Θα δοκιμάσω της Apivita, ό,τι έχω πάρει από αυτή την εταιρία έχει εξελιχθεί σε αγαπημένο προϊόν!

    Λ.

    ReplyDelete
  6. εχεις και εσυ μανια με τα Liposan κ τα apivita οπως εχω κ εγω? σε νιωθω :p

    ReplyDelete
  7. Εμένα μου αρέσουν πολύ απο τα BODY SHOP και του Κορρέ!!!!!Πρέπει να έχω........και εγώ δεν ξέρω πόσα....τα πιο πολλά βέβαια θα είναι για πέταμα!!!!!

    ReplyDelete
  8. @stella άσε και είμαι σίγουρη ότι ξαφνικά θα βρω και 2-3 ακόμα

    @ChangeTheCut και εγώ το έχω και παλιότερα δεν έβαζα συνέχεια και έχω καταλήξει ότι το παθαίνουμε γιατί μιλάμε, περνάμε ασυναίσθητα τη γλώσσα μας πάνω από τα χείλη. Από πέρσι βάζω πριν κλείσουν τα μάτια μου κυριολεκτικά και το πρωί νοιώθω σα να έχω βάλει μόλις.

    @myStickland δοκίμασε αυτό που λέω στην ChangeTheCut

    @GBMCM με τα liposan όχι τόσο, περισσότερο apivita και Κορρέ:)

    ReplyDelete
  9. Τα μόνα που έχω δοκιμάσει είναι από την apivita και liposan (και το κλασσικό με γεύση κεράσι και αυτό που μας δείχνεις εδώ)! Μόνο το κλασσικό liposan μου άρεσε να πω την αλήθεια.. Με βόλεψε κιόλας!
    Σ'ευχαριστώ για το σχόλιο σου στο blog μου!!
    Φιλάκια Πολλά :)

    ReplyDelete
  10. @Claire D. T Παρακαλώ! Αλλά η smugnificent σου άφησε σχόλιο, είμαστε 2! :)

    ReplyDelete