Sunday, October 16, 2011

If you want to go neutral, it' s best to go NAKED

Για την Naked παλέτα της Urban Decay έχουν γραφτεί κι ειπωθεί άπειρα πράγματα κι από πολλούς θεωρείται η πιο πετυχημένη παλέτα της UD και ένα must-have για όλες τις γυναίκες. Ομολογώ πως δεν εντυπωσιάστηκα με την πρώτη ματιά γιατί δεν είμαι και ιδιαίτερα μεγάλη fan των neutral αποχρώσεων (τα χρησιμοποιώ κυριολεκτικά ελάχιστα). Μάλιστα όταν της έριξα μια γρήγορη ματιά στα Sephora της Ρώμης επέλεξα να αγοράσω την Dangerous παλέτα αντί αυτής.
Μετά από πιο ώριμη σκέψη και αναλογιζόμενη και την πολύ συμφέρουσα τιμή της για τα προϊόντα που περιέχει σκέφτηκα πως πρέπει να την αποκτήσω, καταρχήν για να έχω προσωπική άποψη για αυτό το τόσο πολυσυζητημένο προϊόν και στην τελική για να έχω όλα τα neutral χρώματα μου σε μια παλέτα να τελειώνω.Την παρήγγειλα λοιπόν από το HQHair για 35 λίρες και με δωρεάν μεταφορικά. Και ιδού!


 Ξεκινώντας από τη συσκευασία κιόλας φαίνεται η μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες παλέτες. Καφέ βελούδο, με χρυσά γράμματα, βγάζει μια αίσθηση πολυτέλειας που σε τίποτα δε θυμίζει τις γνωστές συσκευασίες της εταιρίας.

 χωρίς flash

με flash


 Στη συσκευασία περιλαμβάνονται 12 σκιές full-sized, ένα primer potion μικρού μεγέθους (3.7ml) και ένα πινέλο ματιών (Good Karma). To primer potion το περίμενα γιατί δεν είχα δοκιμάσει το κλασσικό primer potion και το ήθελα για τις συγκρίσεις των eye primers.
 Όταν πρωτοκυκλοφόρησε (τότε υποτίθεται για περιορισμένα κομμάτια) στη θέση του πινέλου υπήρχε ένα διπλό μαύρο-καφέ μολύβι. Η επανακυκλοφορία της μέσα στο 2011 όμως αντικατέστησε το μολύβι και η εταιρία ανακοίνωσε πως από δω και πέρα η παλέτα θα κυκλοφορεί έτσι. Κρίμα γιατί νομίζω πως δεν υπάρχει γυναίκα που δε θα θελε ένα διπλό μαύρο-καφέ μολύβι ματιών να κουβαλάει πάντα μαζί.
 Περνώντας στις σκιές, πρόκειται όπως έγραψα για 12 σκιές πλήρους μεγέθους (και εδώ τίθεται το μεγάλο ζήτημα του πόσο καλό deal αποτελεί η κασετίνα από άποψη τιμής καθώς ενώ περιέχει προϊόντα αξίας 230 δολαρίων κοστίζει μονάχα 48 δολάρια!). 




Τη σκιά Virgin την ήξερα από την παλέτα Dangerous αν και πρωτοεμφανίστηκε στην Naked pallete. Είναι ένα πανέμορφο nude-beige που χρησιμοποιώ πολύ και μαζί με έντονα χρώματα είτε ως highlighter. H σκιά Sin επίσης είναι ένα ωραίο ψυχρό σαμπανιζέ ανοιχτό ροζ και νομίζω πως είναι από τις πιο ωραίες της παλέτας. Το Naked είναι ματ μπεζ-καφέ και στα αλήθεια είναι το χειρότερο μου (και ματ και neutral really? Not my thing) αλλά ξέρω πως κάπου εκεί έξω υπάρχει πολύς κόσμος που παρακαλά για ματ neutral σκιές. Το Sidecar είναι ένα όμορφο ιριδίζον καφέ μπρονζέ όχι ιδιαίτερα σκούρο, το χρησιμοποιώ εναλλάξ με το Sin ταιριάζουν σε πολλά λουκ.



Το Buck είναι το 2ο ματ μπεζ-καφέ πιο σκούρο αυτή τη φορά, οπότε καταλαβαίνετε πως ισχύουν ότι έγραψα για το naked. Οι επόμενες τρεις σκιές Halfbaked, Smog και Darkhorse είναι υπέροχες. Είναι και οι τρεις ιριδίζουσες και ξεκινούν από ένα πλούσιο χρυσό-ανοιχτό μπρονζε, προχωρούν σε ένα πιο σκούρο χαλκομπρούτζινο χρώμα και καταλήγουν ως το σοκολατί-μπρονζέ με χρυσαφί ιριδισμούς.



Η τελευταία τετράδα αποτελείται από τις σκιές Toasted, Hustle, Creep και Gunmetal. Το Toasted είναι ένα ανοιχτό μπρούτζινο χρώμα πραγματικά πανέμορφο ενώ το Hustle είναι ένα δαμασκηνί-καφέ στοιχεία όχι τόσο ιριδίζον αλλά πιο σατινέ. Τα Creep και Gunmetal είναι οι μόνες σκιές της παλέτας που δεν ανήκουν στην ευρύτερη οικογένεια του καφέ.Για κάποιον λόγο λοιπόν εκεί στην UD neutral = καφέ κι αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα της κασετίνας για μένα. Πρόκειται για ένα ανθρακί αρκετά αστραφτερό αλλά κάπως λογότερο pigmented από άλλες σκιές και για το gunmetal που το γνώριζα κι αυτό κι από την Dangerous παλέτα που είναι ένα πανέμορφο ασημί-γκρι με κάποια μπλε στοιχεία.  

Από τότε που την αγόρασα χρησιμοποιώ πολύ συχνά τα 9 από τα 12 της χρώματα σε διάφορους συνδιασμούς και για πιο neutral looks αλλά και μαζί με πιο φωτεινά κι έντονα χρώματα και πιο σπάνια το Creep, ενώ δεν νομίζω να θελήσω να χρησιμοποιήσω τα Naked και Buck.



Το πινέλο πάντως ήταν μια μικρή αποκάλυψη. Δε μου είχε γεμίσει το μάτι στην αρχή, είχα λίγο ξενερώσει γιατί προτιμούσα το διπλό μολύβι, μου είχε φανεί σκληρό συγκριτικά με άλλα πινέλα. Είναι πολύ καλοφτιαγμένο βέβαια και φαίνεται, δεν παρατήρησα το παραμικρό shedding στη χρήση ούτε στο πλύσιμο και πρόκειται βέβαια για κανονικό μέγεθος και όχι ταξιδίου όπως έχουν οι πιο πολλές παλέτες σκιών. Με τη χρήση αποδειχθηκε πως είναι το τέλειο πινέλο για τις ιριδίζουσες σκιές της Naked, οι οποίες έχουν ένα βαθμό δυσκολίας ειδικά οι halfbaked και smog με το χέρι ή με άλλα πινέλα.

Την κασετίνα αυτή δεν την λάτρεψα όπως μια συντριπτική πλειοψηφία makeup artists, bloggers κλπ. Αλλά τη θεωρώ επιβεβλημένη αγορά. Οι σκιές της εταιρίες έχουν φοβερή ποιότητα και απίστευτο pigmentation, η τιμή είναι ασυναγώνιστη για τα προϊόντα που προσφέρει, είναι πρακτική είναι όμορφη (λίγο προσοχή μόνο γιατί το βελούδο συγκεντρώνει πολύ βρωμιά αν δεν είστε τακτικές με τα προϊόντα make up σας και τα παρατάτε όπου κι όπου) και νομίζω πως ειδικά για την πλειοψηφία των γυναικών που προτιμούν τις ουδέτερες αποχρώσεις είναι άψογη σε όλα. Must-have απλά.

14 comments:

  1. τρελαίνομαι για τα συγκεκριμένα χρώματα!
    Αξιόλογο απόκτημα!

    ReplyDelete
  2. Δεν λέω έχει όμορφα χρώματα αλλά δεν με έχει ενθουσιάσει και τόσο! Ίσως αν την δοκιμάσω και εγώ αυτήν την παλέτα να αλλάξω γνώμη!! :)

    ReplyDelete
  3. πολύ ωραία παλέτα, ακριβώς όπως το ειπες: "Μust have"! :)

    ReplyDelete
  4. φαίνεται πολύ καλή απο τις περιγραφές και με χρώματα που τα προτιμούν πολλές απο εμάς...

    ReplyDelete
  5. Την συγκεκριμένη περιμένω να μου την στείλει ο αδελφός μου,που ζεί εξωτερικό.....Μου αρέσουν τα χρώματα τρελά.....με γειάσου!!!

    ReplyDelete
  6. αχ αυτή η naked pallete!!! Ελπίζω να καταφέρω τα Χριστούγεννα να την πάρω!!

    ReplyDelete
  7. αυτα τα βρίσκουμε πουθενά στο Ελλάντα?
    Λ.

    ReplyDelete
  8. αυτα τα χρωματα ειναι που χρησιμοποιω πιο πολυ απο ολα!αυτη η παλετα ειναι Must!

    ReplyDelete
  9. Έτσι ακριβώς όπως είπατε όλες, όμορφα και πολύ χρησιμοποιήσιμα χρώματα. Δε νομίζω πως υπάρχει καμία που δεν θα την ευχαριστηθεί.

    @Λ. Όπως κι άλλα πολύ όμορφα πράγματα τα UD δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Μπορείς μόνο να τα παραγγειλεις από διάφορα sites με σχετικά μικρό κόστος αποστολής

    ReplyDelete
  10. Την πήρα κι εγώ από ανταλλαγή με την Κερασία και μου αρέσει πολύ! Χάρηκα που έχει και ροζουλί χρωματάκια γιατί με τα χρυσοκαφέ δεν τα πάω πολύ καλά. Τα 2 καφέ ματ τα χρησιμοποιώ κάτω από το κόκκαλο για να δώσω βάθος, το πιο σκούρο μπορείς να το χρησιμοποιείς και για φρύδια. Το πινέλο κι εμένα δε μου γέμισε το μάτι αρχικά αλλά είναι τέλειο για αυτές τις σκιές!

    ReplyDelete
  11. Κοριτσια την εχω απ το καλοκαιρι την παλεττα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενη..
    Θα προτιμουσα κ εγω να ειχα την εκδοση με το μολυβι για τα ματια αλλα δεν πειραζει..
    Το primer σας αρεσε? Εμενα οχι τοσο..εχω ενα αλλο που το προσκυνω, ειναι απο τη μαρκα jordana και το πηρα απο το cherrycluture.com
    Οριστε και το link αν θελετε να το δοκιμασετε:

    http://www.cherryculture.com/cosmetics/makeup/jordana/jordana-eye-primer-base/17403&cat=339&page=1

    Και κοστιζει μονο 1,50!
    Οι σκιες αναδεικνυονται απιστευτα!

    Αλλα ξεφυγα λιγο απ το θεματακι!
    Ακουσα οτι βγαινει και NAKED 2!!!
    Ξερετε κατι επισημο?
    Εγω το ειδα εδω:
    http://www.makeuptalk.com/t/122063/urban-decay-naked-2-rumor

    ReplyDelete
  12. @Peggy Προσωπικά χρησιμοποιώ την παλέτα πολύ περισότερο απ' ότι περίμενα και μετά από τόσο καιρό έχω λατρέψει εντελώς το πινέλο. Είναι όσο ακριβώς stiff πρέπει ώστε να μην έχω ιδιαίτερο fallout με τέτοιου είδουν σκιές.
    Όσο αφορά το primer το είχα δοκιμάσει και με άλλη παλέτα δεν με ενθουσιάζει τόσο πολύ.
    Ξέρω πως είχα πει πως θα κάνω συγκριση μερικών eye primers εδώ και μήνες όμως συνεχώς προκύπτουν άλλα posts και το αφήνω. Αυτό που λες δε το έχω δοκιμάσει θα το έχω στα υπόψη. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση.
    Τέλος για την NAKED 2 και γω χθες βράδυ πρωτοείδα τη φήμη και έχω μπει σε μεγάλο πειρασμό. Μόλις μάθουμε κάτι πιο συγκεκριμένο θα το μοιραστούμε μαζι σας!

    ReplyDelete
  13. Virgin, αγαπημένο highlighter προσώπου <3

    ReplyDelete