Tuesday, August 27, 2013

Smug moments in London: Alternative Beauty Shopping Guide (guest post by LadyD)

  Στα πλαίσια των posts που ήθελα να σας ετοιμάσω με αφορμή το ταξίδι μου στο Λονδίνο ήταν και ένας σύντομος beauty οδηγός ώστε στην επόμενη σας επίσκεψη στην μαγική πόλη του beauty shopping να είστε πανέτοιμες να απολαύσετε μια μοναδική εμπειρία. Εκεί λοιπόν που σκεφτόμουν τι θα βάλω στη λίστα, συνειδητοποίησα πως τις καλύτερες προτάσεις για το δικό μου ταξίδι και τις πιο ξεχωριστές τις πήρα από την αγαπημένη μου ladyd του it's all beauty to me. Και επειδή θέλω να σας προσφέρω το καλύτερο δυνατό αποφάσισα να πάω κατευθείαν στην πηγή και να ζητήσω να μας ετοιμάσει ένα guest ώστε να μοιραστεί την εμπειρία της, τις πολύτιμες γνώσεις της και διάφορα μικρά κρυφά tips για όσες θέλουν να εντρυφήσουν στο απόλυτο beauty shopping in London. Πάμε λοιπόν να δούμε τι μας ετοίμασε και ελπίζω να το απολαύσετε όσο και εγώ. Προσωπικά ήδη ανυπομονώ για την επόμενη μου επίσκεψη στην πόλη.


 To all my non Greek subscribers: This is a wonderful guest post by a fellow Greek blogger that I respect deeply. She is sharing her experience, tips and secrets to offer you an amazing beauty shopping experience in London. It is written in Greek but I am sure that if you click on some of the following links you will find many  useful and interesting information. Talk to you soon through my next post. Until then take care and enjoy!


"Νομίζω πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει επισκεφτεί το Λονδίνο. Συν το ότι τώρα με το online shopping (spacenklookfantasticbeautybay και τα ρέστα) όλοι μπορούμε να έχουμε το Λονδίνο στα πόδια μας που λέει ο λόγος, οπότε θα έλεγα πώς όλες μας πάνω κάτω ξέρουμε αρκετά πράγματα για beauty shopping στην βρετανική πρωτεύουσα. 

Έτσι όταν η αγαπητή Smug (η οποία πρόσφατα μας επισκέφτηκε) μού ζήτησε να τής κάνω έναν μικρό μίνι οδηγό για λονδρέζικο beauty τουρισμό, ναι μεν δέχτηκα με χαρά την πρόσκληση (διότι στη ζωή το πάν είναι ο μπιούτι τουρισμός), απο την άλλη αποφάσισα να κάνω έναν πιο 'εναλλακτικό' μπιούτι οδηγό. Έτσι σε αυτό το ποστ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες διαφορετικές διευθύνσεις από το καρνέ μου (σικ).

Best spot for people watching: Το κομμωτήριο του Richard Ward στο Τσέλσι. Αν διαθέτετε 70 λίρες για ένα χτένισμα, τέλεια, γιατί εκεί πάει και όλη η ''καλή κοινωνία'. Αν είστε και τυχερή μπορεί να δείτε και την Κέιτ Μίντλετον (μπιούτι τουρισμός με τα όλα του), την πιο γνωστή πελάτισσά του. Τιπ : Το κομμωτήριο διαθέτει περίφημες θεραπείες που χαρίζουν αυτό το φως και την στιλπνότητα που έχουν και τα διάσημα μαλλιά της Κέιτ. Έχει επίσης και ωραίο καφέ στην είσοδο. 


Most fun concession: Model's Own nail varnish booth at Westfield Stratford. Μοιάζει με ένα γιγαντιαίο αναποδογυρισμένο μπουκάλι με βερνίκι που χύνεται (ο Nταλί της ομορφιάς). Πόσο τέλειο. Τα βερνίκια της μάρκας είναι η τελευταία μου εμμονή. Το δε σάιτ τους είναι υπέροχο. 



Most over the top, Liberace style concession: Roja DoveHaute Parfumerie Harrods (5ος όροφος). Όλοι έχουμε πάει στα Harrods, αλλά νομίζω πώς δεν έχουμε πάει ποτέ στον τελευταίο όροφο. Εγώ βαριέμαι. Αλλά εδώ είναι το ζουμί. Το Urban Retreat έχει ιδιαίτερες μάρκες που δεν βρίσκεις άλλου τύπου Thalgo και Guinot, ενώ έχει δίπλα και την Haute Parfumerie του Roja Dove, όπου θα βρείτε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αρώματα, ειδικά αν έχετε δύσκολα ή ψαγμένα γούστα, σε ένα περιβάλλον που θα σας κάνει να νιώσετε πριγκίπισσα (μοιάζει με μπουντουάρ - κρύσταλλα, καθρέπτες κτλ). 


 

'I am a beauty addict, (don't) get me out of here.' Τα Superdrug στην Oxford Street, τα οποία θα τα περιέγραφα ως τα teenager αδερφάκια του Χόντου, δηλαδή μια αλυσίδα beauty καταστημάτων αλλά  για νεαρές ηλικίες.  Το εσωτερικό του μαγαζιού θα έλεγα ότι μοιάζει αρκετά με δωμάτιο κοπέλας τύπου Mάιλι Σάιρους (πριν τα χάσει) δηλαδή παντού γκλιτερορόζ και πούπουλα με κορυφαίο μόμεντ, την ροζ σακούλα.  Για αυτό και το εμπόρευμα θα έλεγα ότι είναι ανάλογο. Εδώ θα βρείτε ό,τι θέλετε,  από γκλίτερ του Barry M, bronzing powders απο ME ME ME, Rimmel by Kate Moss κραγιόν και MUA. Έχει και βερνίκια Essie σε αρκετά καλές τιμές θα έλεγα (7 λίρες αντί 11 που τα βρίσκεις στα μαγαζιά). Γενικά η προσέγγιση απέναντι στο μακιγιάζ είναι fun fun fun (θα βγει σίγουρα το παιδί που έχετε μέσα σας), και οι τιμές είναι πολύ καλές (βρίσκετε πράγματα με μια λίρα) αλλά έχει τόσο πολύ κόσμο, που σίγουρα στο τέλος θα πάθετε αγοραφοβία. Τιπ: πάρτε την δωρεάν κάρτα πόντων η οποία έχει καθρέπτη από τη μια πλευρά και χωράει στο πορτοφόλι (τρελή σκέψη οι πιστωτικές να έχουν και αυτές καθρεφτάκι στην μια τους πλευρά).



Best ανακαινισμένο beauty hall. Το beauty hall τουLiberty. Ναι, τα ξέρουμε τα Liberty, θα μου πείτε, αλλά απλώς σας το υπενθυμίζω. Πανέμορφος, προσεγμένος χώρος με ό,τι πιο ψαγμένο θέλετε: Hourglass, Shu Uemura, Le Labo, Chantecaille, L'editions Frederic Malle, Ellis Faas. A must. 



Best spot for technological beauty fun: Beauty Mart in HarveyNichols. Εδώ θα βρείτε την πιο πρωτότυπη ιδέα: Vending machines από τα οποία αγοράζετε μίνι bioderma, κρέμες Jurlique, βερνίκια Revlon.


Best spot for 'my favourite lipstick is discontinued. Luckily my life is not over'. Στα Cosmetics A La Carte στην πανέμορφη Motcomb Street (ένα μικρό στενάκι πίσω απο τα Χάρβει Νίκολς) όπου θα μπορέσετε να ''κλωνοποιήσετε'' το αγαπημένο σας κραγιόν. Απλώς πάτε το παλιό και σας φτιάχνουν το χρώμα που θέλετε. Έχει επίσης ωραία φον ντε τεν και στυλό για φρύδια.



Best spot for a manicure. MW Nails (Spitalfields). Το εσωτερικό του μοιάζει με καμπίνα αεροπλάνου και οι τιμές αναγράφονται σε πίνακα αναχωρήσεων. Τέλειο.


Best spot for most impressive chandelier in a beauty shop. Ο πολυέλαιος των Aromatherapy Associates στο Knightsbridge, ο οποίος αποτελείται από χιλιάδες μπουκαλάκια με τα υπέροχα λάδια της μάρκας. 

 

Best spot for 'that New York feeling but in London.' Το κατάστημα της Le Labo στο Devonshire Place, στο Marylebone του Λονδίνου, έχει αυτό το industrial, lofty feel χιπ μαγαζιών της Νέας Υόρκης. Εδώ θα βρείτε μια σειρά αρωμάτων, στην οποία όταν το αγοράσετε θα γράψουν το όνομά σας στην ετικέτα του, έτσι για ένα σπέσιαλ μόμεντ. (η φώτο με το άρωμα παρμένη από εδώ http://www.londonbeautyreview.com/2011/09/fragrance-love-le-labo-rose-31-liberty.html)
 



Για τους φαν του organic beauty, μερικές χρήσιμες διευθύνσεις είναι: 
  •  The Organic Pharmacy στην King's Road (έχουν μια φοβερή αλλά πανάκριβη υπηρεσία όπου μπορείτε να κάνετε ένα DNA beauty test και να σας βγάλουν ολόκληρο πρόγραμμα σχετικά με το τι  χρειάζεστε (βιταμίνες, προιόντα κλτ) ώστε να μείνετε νέες για πάντα-περισσότερα εδώ http://blog.theorganicpharmacy.com/?p=2159),  
  • Tο  Whole Foods Market στην High Street Kensington, στο οποίο θα βρείτε σαμπουάν Jason, coconut oils etc etc etc."

by Ladyd



disclaimer: οι φωτογραφίες δεν ανήκουν σε μένα και εχουν παρθεί από τα ηλεκτρονικά site των αναφερόμενων καταστημάτων.

32 comments:

  1. Απίθανο post! Ετοιμάζουμε ταξιδάκι για ψώνια και δεν θα μπορούσαμε να διαβάσουμε κάτι πιο κατατοπιστικό και χρήσιμο! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια! Να χαρείτε το ταξίδι σας!

      Delete
  2. Μακάρι να είχαμε επισκεφτεί όλες μας το Λονδίνο.. Αλλά καλύτερα γιατί τώρα έχω αυτόν τον οδηγό για τρελά ψώνια χαχαχ
    Υπέροχο ποστ!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εύχομαι σύντομα :)
      τώρα θα σαι έτοιμη να το απολαύσεις ακόμη περισσότερο :)

      Delete
  3. Δεν εχω πάει ούτε εγώ λονδίνο!!Δεν είμαι τόσο τυχερή!Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω!!
    Τέλειος οδηγός!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εύχομαι να το επισκεφτείς σύντομα! Ευχαριστώ πολύ!

      Delete
  4. Το κρατάω για μελλοντική επίσκεψη στο Λονδίνο! Υπέροχη ανάρτηση!!! Φιλια
    Μαίρη
    fairymakeuptales.blogspot.gr

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Μαίρη μου! :)

      Delete
  5. όσες δεν έχετε πάει ακόμα ε σιγά δεν έγινε και τίποτα.
    ξέχασα ίσως να αναφέρω το beauty hall του Fortnum and Mason. ligo akrivo alla aksizei gia mia volta/fotografies. einai poly old school kai chic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. θα πάνε στο μέλλον και θα πιάσει τόπο κι ο τέλειος οδηγός σου! <3 <3 <3

      Delete
  6. Τέλειο άρθρο! 2 μήνες νωρίτερα να το έκανες, πώς θα με βόλευε!!! :P (Ξερω ότι πήγες μετά από εμάς, απλά λέω!!) Φιλιά πολλά!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σε μένα το λες? Ούτε εγώ μπόρεσα να πάω στα περισσότερα από αυτά. Μη στεναχωριέσαι την επόμενη φορά θα πάμε σε όλα ;)

      Delete
  7. bookmarked already!!!θελω τοσο να παω στο λονδινο και το φανταστικο ποστ μου εδωσε πολλες ιδεες!μπραβο smug και lady!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστώ εκ μέρους και των δυο μας γλυκιά μου <3

      Delete
  8. Τι ωραιος οδηγος, δεν εχω παει ποτε Λονδινο και θα ηθελα πολυ!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, εύχομαι να πας σύντομα :)

      Delete
  9. Y['εροχος οδηγόα αγορών! Ανυπομονώ να τα επισκεφτώ όλα όταν ξαναπάω Λονδίνο!xx

    ReplyDelete
    Replies
    1. και γω γι αυτό ανυπομονώ χαχα Φιλάκια!

      Delete
  10. Google translate does not do a good job translating Greek... lol :-) Too bad.

    ReplyDelete
    Replies
    1. That is true that is why I usually write in both languages. In case you visit London ask me for these and I can be of help ;)

      Delete
  11. Καταπληκτικό πόστ!!! Συγχαρητήρια κ στις δυο! Ηδη σκέφτομαι επίσκεψη στο Λονδίνο! Bisous!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ευχαριστούμε γλυκιά μου! Α θα το ευχαριστηθείς σίγουρα πολύ!xoxo

      Delete
  12. Tέλειο post!!! Aν και έχω πάει πολλές φορές στο λατρεμένο δεν ήξερα πολλά από αυτά που αναφέρει η ladyd... Την επόμενη φορά θα τα επισκεφτώ όλα!!! Thanks for the tips girls!!! ;o))XXX

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μα απευθύνθηκα στον κατάλληλο άνθρωπο. Και γω την επόμενη φορά θα πάω σε όλα! Φιλάκια πολλά!

      Delete
  13. Wow! Super post! Ευχαριστούμε! Όταν αξιωθώ να πάω, θα είναι χρήσιμο!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, εύχομαι να πας σύντομα και να σου χρησιμεύσει :)

      Delete
  14. Από τα καλύτερα posts που έχω διαβάσει. Μη σου πω θα το εκτυπώσω πριν φύγω.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tα συγχαρητήρια στην αγαπημένη μου ladyd. Nα περάσεις υπέροχα και να μας πεις εντυπώσεις ;)

      Delete
  15. Υπέροχο blog και ακόμα πιο υπέροχο ποστ!!!
    Απλά ευχομαι μια μερα να μπορέσω να ταξιδέψω κι εγώ εκεί και να δω τα όσα είδες...!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ευχαριστώ πάρα πολύ! Εύχομαι το συντομότερο δυνατό :)

      Delete
  16. Went to London few days ago s love you post ! (don't understand it tough ..)

    x Jana

    www.amoreforfashion.blogspot.be

    ReplyDelete
    Replies
    1. I hope you had a great time there. Yeah unfortunately this post is one of few exceptions and it is only in Greek :)

      Delete