Sunday, February 12, 2012

Too Faced Sweet Dreams Holiday palette

 Οι παλέτες σκιών της Too Faced είναι από τα αγαπημένα μου προϊόντα make up στη συλλογή μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την ποιότητα των σκιών της εταιρίας και μεγάλη fan ορισμένων προϊόντων της όπως το eye primer για το οποίο σας έχουμε μιλήσει και οι δυο επανειλημμένα. Δε θεωρώ τον εαυτό μου make up collector σε καμιά περίπτωση και χρησιμοποιώ όλα τα καλλυντικά μου αλλά τις συσκευασίες των Χριστουγεννιάτικων παλετών της Too Faced τις θεωρώ αριστούργημα. Εννοείται λοιπόν πως και η φετινή παλέτα Sweet Dreams βρισκόταν στην κορυφή της wish list μου για τις γιορτές.




 Too Faced's eye palettes are some of my favorite make up products from my collection. I am very satisfied from the quality of the shadows and I am a big fan of some products from this company, like p.e. Insurance eye primer for which we both rave about in every chance we get lol. I don't really think myself as a make up collector, I love to use my make up products and not to stare at them, but these Too Faced holiday palettes are a masterpiece. Of course I couldn't leave this year's Holiday palette "Sweet Dreams" out of my holiday wish list.


Press here for English

 Να δηλώσω από την αρχή ότι αυτό που κάποιοι θεωρούν ως το βασικό μειονέκτημα σε αυτές τις παλέτες, το μεγάλο μέγεθος που δεν είναι ακριβώς στη λογική του portable εμένα δε με ενοχλεί καθόλου. Έχω πάρα πολλά προϊόντα που μπορώ να κουβαλήσω σε ταξίδια δε νομίζω πως με ενοχλεί να χρησιμοποιώ την παλέτα στο σπίτι κατά βάση, αν και βέβαια δε θεωρώ το μέγεθος απαγορευτικό σε καμιά περίπτωση. 



 Ανοίγοντας το πολύ όμορφο κουτί της συσκευασίας θα βρει κανείς την παλέτα και μαζί, αυτή τη φορά όχι μέσα σε ειδική θήκη το Insurance shadow primer σε κανονικό μέγεθος (11gr) γεγονός που για μένα είναι στα μεγάλα θετικά της παλέτας αυτής, όπως και της περσινής Χριστουγεννιάτικης. Η παλέτα αυτή καθαυτή εξακολουθεί να έχει τη λογική "βιβλίου" (βλέπε και τα book of shadows της UD). Ο σχεδιασμός και η εικόνα του εξωφύλλου μου αρέσουν πάρα πολύ (όπως και των προηγούμενων ετών) και το καπάκι κλείνει πάλι με μαγνητικό κλείσιμο.


 Ανοίγοντας τη παλέτα παρατήρησα μερικές βασικές για μένα διαφορές σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Καταρχήν φέτος  δεν βρίσκει κανείς καθόλου lip products. Δε με ενοχλεί καθόλου, συνήθως προτιμώ τα lipglosses ή lipsticks μου μεμονωμένα κι όχι σε παλέτες και ιδίως με άλλα προϊόντα. Έπειτα σε αυτή τη παλέτα με το που ανοίγεις βλέπεις τις σκιές και στο συρταράκι βρίσκονται τα υπόλοιπα αντίθετα με άλλες χρονιές που ήταν ανάποδα. Μου αρέσει και ενώ ουσιαστικά πιάνουν τον ίδιο χώρο αισθάνεσαι πω είναι οι σκιές τοποθετημένες πιο ευρύχωρα. Γενικά φέτος μου φαίνεται πιο τακτοποιημένη η παλέτα. Και βασικότατο ο καθρέφτης. Η παλέτα έχει ένα αρκετά ικανοποιητικού μεγέθους καθρέφτη που θεωρώ σημαντικό για τέτοιου είδους προϊόντα. Ορίστε λοιπόν πως είναι ανοιχτή.


Και ας δούμε τα προϊόντα που περιέχει από πιο κοντά. Ξεκινώντας από το συρταράκι βρίσκουμε 4 face products και τις κλασσικές καρτούλες της Τοο Faced με ιδέες και προτάσεις για look που μπορεί να κάνει κάποια με τα προϊόντα αυτής της παλέτας. Και τα 3 look είναι πολύ ωραία, δίνουν ιδέες για όλα τα προϊόντα ενώ έχουν πολύ γλυκά ονόματα ( sultry swan, dancing sugar plums, day dreamer).


 Από προϊόντα περιέχει αρχικά ένα bronzer (4gr) με το όνομα chocolate soleil που είναι σχετικά σκούρο για μένα για contouring αλλά μου αρέσει γιατί είναι ματ και δεν έχω πολλά ματ bronzers. έπειτα έχει ένα πολύ όμορφο highlighter (4gr), το candelight glow που δίνει πολύ διακριτικό και γλυκό αποτέλεσμα. Τέλος περιέχει δυο blushes 2,5gr το καθένα τo sweet pink ένα κλασσικό ροζ απαλό με λίγο shimmer και το cocoa rose που είναι πιο ματ και έχει μια απαλή δαμασκηνί απόχρωση που τη λάτρεψα με την πρώτη εφαρμογή. Όλα εκτός από το highlighter για το οποίο δεν είμαι 100% σίγουρη μπορείτε να τα βρείτε στην κανονική συλλογή της Too Faced (αλλά και με αυτό υπάρχει κάτι παραπλήσιο). 


Ας περάσουμε τέλος και στις 15 σκιές που περιέχει η παλέτα. Μια  πρώτη άποψη αρχικά και ας τις δούμε ανά 5αδα. Κάθε σκιά περιέχει 0,9gr το οποίο είναι και το βασικό μειονέκτημα για μένα αφού πρόκειται για πολύ μικρή ποσότητα. Συνολικά λοιπόν μόνο 13,5gr σκιών από μια εταιρία που το πλήρες μέγεθος κάθε σκιάς περιέχει 1,7gr (αν βέβαια συγκριθεί από άποψης ποσότητας με τα 1,3gr των απλών MAC σκιών ακούγεται ακόμη λιγότερα άσχημο). Παλιότερα πάντως που οι σκιές της εταιρίας ήταν στα 2,5gr η διαφορά με τις παλέτες ήταν πολύ μεγαλύτερη.


 Στην πρώτη πεντάδα συναντάμε από αριστερά προς τα δεξιά τις In the Buff, Peach Fuzz, Copper Peony, Teddy Bear και Lovey Dovey. Το In the Buff είναι ένα κλασσικό highlighter λευκό χωρίς έντονους ιριδισμούς ενώ το peach fuzz είναι ένα πολύ πολύ ιριδίζον απαλό ροδακινί που μου αρέσει πάρα πολύ. Δυστυχώς δε φαίνονται πολύ καλά οι ιριδισμοί του στο swatch. Και τα δυο είναι γνωστά χρώματα που υπήρχαν και στην περσινή παλέτα. Το copper peony είναι ένα όμορφο χάλκινο και το Lovey Dovey είναι  ένα τέλειο καφέ με χρυσούς ιριδισμούς μου αρέσαν πάρα πολύ και τα δυο. Το Τeddy Bear είναι ένα ματ ανοιχτό καφέ (παραπλήσιο με το buck της Naked) που έχω αχρησιμοποίητο κι από την περσινή παλέτα. Not a fan...Από αυτές στη νέα (υπάρχουν πολλές αλλαγές) μόνιμη σειρά σκιών είναι το copper peony ενώ το in the buff και teddy bear μπορούμε να τα βρούμε σε άλλες παλέτες της εταιρίας.


 Περνώντας στη 2η πεντάδα, βρίσκουμε το Satin Sheets (μου θυμίζει λίγο το Sin της Naked) ένα απαλό ροζ shimmery highlighter και διπλά του το cut the cake ένα από τα πιο τέλεια γκρι-μωβ από τα πιο αγαπημένα μου χρώματα στην παλέτα. Το party girl είναι ένα ιριδίζον έντονο μωβ που υπήρχε και σε παλιότερη παλέτα, χρώμα που ξεχωρίζει. Το Nice ash είναι ένα γκρι σταχτί που έχει λίγο shimmer αλλά όχι τόσο όσο φαίνεται στη photo και πιστεύω πως ταιριάζει σε πολλά looks, ενώ τέλος το smolder είναι ένα βαθύ ματ  navy blue. Οι σκιές αυτές κυκλοφορούν σε άλλες παλέτες (εκτός από το Party girl που το έχουμε βρει μόνο σε παλιότερη holiday παλέτα). Όποια ενδιαφέρεται πιο συγκεκριμένα για το που αλλού μπορεί να βρει κάποια σκιά ας μου πει και θα τις απαντήσω.


 Στην τελευταία μας 5αδα συναντάμε τα πιο έντονα χρώματα. Το Honeymoon είναι ένα χρυσό highlighter με κάποια λαδί στοιχεία και το Nice Stems! είναι ένα υπέροχο χρυσοπράσινο ιριδίζον, όπως και το cop a Teal ένα υπέροχο λαμπερό μπλε (peacock blue). Μου αρέσουν πολύ και τα τρία. Το First Dance είναι ένα ματ μωβ πολύ ωραίο βαθύ χρώμα. Τελευταίο άφησα το Label Whore που είναι με διαφορά η αγαπημένη μου Too Faced σκιά και μια από τις αγαπημένες μου σκιές γενικότερα. Καμιά σχέση με το swatch που βλέπεται. Πρόκειται για ένα αλλοπρόσαλλο χρώμα που το αποτέλεσμα εξαρτάται από το τρόπο εφαρμογής, το φωτισμό το πόσο θα δουλέψεις τη σκιά κλπ κι ενώ στη παλέτα έχει ένα γκριζωπό κάπως χρώμα στην πραγματικότητα είναι ένα ιριδίζον μεταλλικό καφέ με μπλε ιριδισμούς. Από τις πιο δημοφιλής σκιές Too faced είναι σε όλες τις Holiday κασετίνες και πουλιέται και μεμονωμένη. I love it! Tα nice stems! και cop a teal ανήκουν στη μόνιμη συλλογή ενώ τα υπόλοιπα μπορείτε να τα βρείτε σε άλλες παλέτες.


 Αυτές είναι λοιπόν οι σκιές και τα υπόλοιπα προϊόντα της παλέτας. Συνολικά τη θεωρώ μια πολύ καλή  αγορά για μένα με προϊόντα που τα χρησιμοποιώ όλα σχεδόν και κάποια μου αρέσουν πάρα πολύ σε μια πολύ όμορφη συσκευασία. Μου αρέσει πάρα πολύ ότι πλέον οι περισσότερες σκιές μπορούν να βρεθούν κι αλλού και έχουν πλέον όνομα (παλιότερα υπήρχαν κάποιες που απλά γράφαν exclusive κάτι που το θεωρούσα τραγικό). Όσο αφορά το κόστος την πήρα από τα Sephora (όλες αυτές οι πολύ μεγάλες παλέτες της Too Faced είναι exclusive for Sephora) 50 ευρώ και παρόλο που δε τα θεωρώ λίγα λεφτά για μένα η παλέτα είναι good deal. Για να πάρετε μια ιδέα στην Αμερική η παλέτα κόστιζε 50 δολάρια ενώ το κόστος των προϊόντων που περιέχει (συμπεριλαμβανομένου και του primer) είναι λίγο πάνω από 205 δολάρια (τα υπολόγισα ένα προς ένα για σας καθώς ποτέ δεν εμπιστεύομαι τις εταιρίες χαχαχα). 
 Αν σας αρέσουν τα προϊόντα θα σας πρότεινα να πάρετε την παλέτα αυτή αν τη βρείτε κάπου στο eBay ή αν έχει μείνει κάποιο κομμάτι στο τοπικό σας Sephora. Διαφορετικά είμαι βέβαιη πως του χρόνου η Too Faced δε θα απογοητεύσει πάλι με την αντίστοιχη της παλέτα.
 Περιμένω τις απόψεις σας για το τι σας άρεσε περισσότερο. 'Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο προϊόν της Too Faced;






 First of all there is something I know many people consider a big disadvantage for this kind of palettes and that's the big size that makes this one not so portable. But this doesn't bother me at all. I don't consider the size imposible to take on a trip and even if I did I have various portable make up stuff that I don't mind using this at home.

 When first opening the box somebody would find the actual palette and of course Insurance shadow primer  n an actual size (11gr) a fact that for me is a big pro for this palette (like last year's too). The actual palette remains in a book shape like previous years (and like UD's Book of Shadows). I really like the design and     the magnetic closure of this one. They always make so beautiful palettes!


 When I opened the palette I noticed various small changes from previous palettes. First of all there are no   lip products. I like this because I prefer having my glosses and lipsticks separately and not in palettes especially mixted ones. Then I noticed that this year the eyeshadows can been seen directly when opening the palette and in the little drawer you find the other products. I like this a bit more because they give the impression of being spacier even without that being true. I have a general feeling that this is a tidier palette. And the most basic change is the mirror. There is a satisfying sized mirror that I like for thi kind of palettes. This is how it looks open.


 And these are the products the palette contains. In the drawer we can find  4 face products and the classic look cards of Too Faced that contain look suggestion for this palette's products. I like all 3 of them and they have cute names (sultry swan, dancing sugar plums, day dreamer).


 It contains a bronzer (4gr) with the name chocolate soleil that is a kinda dark for me to use for contouring but I like that it is matte and I cared for a matte bronzer. Then there's a nice highlighter (4gr), candelight glow that offers a discrete glow and a sweet result. Finally it has two 2,5gr blushes sweet pink, a classic soft pink with a tiny shimmer and cocoa rose that is a matter soft plum shade that I loved from the start. Everyone of this is a part of the regular series (I am not sure only about the highlighter but I there's certain a similar shade).


 Finally we will swatch the 15 eyeshadows in fives. There are 15x 0.9gr pans. This is the greater con for me because I think it's a small quantity. There are only 13,5gr of eyeshadows and the normal sized Too Faced eyeshadows contain 1,7gr (well comparing with MAC's 1,3gr it doesn't sound that bad). I checked though and in the past the normal eyeshadows were 2,5gr and then the difference were even bigger. Here we are.


 In the first row we find from left to right In the Buff, Peach Fuzz, Copper Peony, Teddy Bear and Lovey Dovey. In the Buff is a classic white highlighter without much shimmer while peach fuzz is a really shimmery light peach shade that I love. Both of them were part of last yar's palette. Copper peony is a beautiful copper shade and Lovey Dovey is a perfect brown with golden shimmer. Τeddy Bear is a matte light brown (reminds me of UD Naked's Buck) that I realy don't care about and haven't touch in my last year's palette. From these five ones you can find copper peony in the regular new eyeshadow series while in the buff and teddy bear are parts of other palettes too.


 Passing to the next row, we find Satin Sheets (reminds me of Naked's Sin), a soft pink shimmery highlighter and next to it cut the cake one of the most perfect grey-purple shade that is one of my favorites in this palette. Party girl is an iridescent bright purple that pops out, Nice ash is a charcoal shade with a little bit of shimmer (not as much as we see in this photo) and I think it would look beautiful in many different looks. Finally smolder is a dark matte navy blue. These shades can all be found in other palettes too (except from Party girl that we had seen only in a previous holiday palette). If anybody is interested in a particular shade ask me and I 'll tell in which palette you can find it.


 In the last row we find the most intense colors. Honeymoon is a golden highlighter with a little olive shimmer and Nice Stems! is a goldengreen iridescent shade and cop a Teal is a fantastic peacock blue. I like them all very much. First Dance is a matte dark purple. Last one is Label Whore that is one of my favorite eyeshadows ever. This one I can never swatch properly. It doesn't remotely look like the photo. It's a weird shade and it looks differently depending on the light etc. In the palette it looks kinda greyish but it's in fact a n iridescent metallic brown with blue shimmer. It's one of the most popular Too Faced eyeshadows and it's a part of every Holiday palette. Nice stems! and cop a teal are part of the regular collection while the rest can all be found on other palettes.


 So these are all the products in the palette. I think overall is a great palette with many products I 'll use and many I particularly love and in a amazingly beautiful package. I like the fact that this year all the products can be found somewhere else too and are not exclusives. About the cost I paid 50 euros for it and got it from Sephora (all these big Holiday palettes are exclusive for Sephora). I think 50 euros are not cheap but I think it's a great deal. To have a taste in USA this one cost 50 dollars and it contains products (primer included) of over 205 dollars value (I counted them all one by one for you  because I usually don't trust the companies , lol).
 If you like these products I would suggest you searching this one on ebay or if you are lucky on your topical Sephora if there is any left. If you cannot I am sure next year Too Faced would not let us down and you will now be more prepared.
 I expect your opinions. What did you like more on this palette? Have you ever used any Too Faced product?

30 comments:

  1. Υπεροχη!!Και η τιμη της μια χαρα για οσα προσφερει! Την ειδα κ εγω στα Sephora αλλα στην εταιρεια αυτη με αποθαρρυνουν παντα οι υπερ-πλουμιστες συσκευασιες τους.. αλλα θα ξαναριξω μια ματια γιατι τα χρωματα ειναι πολυ ομορφα! Εχω δει κ μια παλετα σε φυσικα χρωματα που μου αρεσε πολυ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. εμένα πάλι την πρώτη φορά με τράβηξε οι υπερπλουμιστή συσκευασία μιας παλέτας κι έκτοτε λάτρεψα την ποιότητα! Έχουν αρκετές παλέτες πιο απλές με φυσικές αποχρώσεις ή για smokey eyes πολύ χρηστικές πιστεύω

      Delete
  2. υπεροχο post! μου αρέσουν οι σκιες τις too faced τοοοσο πολυ....

    τα χρωματα ειναι απιθανα!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Και μένα είναι από τις αγαπημένες μου σκιές!

      Delete
  3. Έχω μείνει για άλλη μια φορά εντυπωσιασμένη από την παλλέτα της Toofaced!!!Είναι εκπληκτική,απίθανα χρώματα και γενικώς έχω σε μεγάλη εκτίμηση τα προιόντα τους...είμαι γενικώς φαν της εταιρείας,και είμαι πολύ ευχαριστημένη με την παλλέτα Natural Eye που είναι η αγαπημένη μου!!! Με γεια σου Μυρόνα μου,σε ζηλεύωωωωωωωω................
    φιλιά

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω πως οι παλέτες είναι το δυνατό τους σημείο, περιμένω να ρθει Ελλάδα και η αντίστοιχη παλέτα natural face είναι αληθινά πολύ τέλεια μακάρι να την φέρουν!

      Delete
    2. Την έχουν φέρει !Κ είναι ευκαιρία τώρα γτ έχει 15% που σ'αυτες τις μάρκες επειδή τις έχουν αποκλειστικά δε βάζουν ποτέ.Έφεραν κ ένα άλλο σετακι ,το natural flirt makeup collection.Την sweet dreams την εχω κ εγώ κ την εχω ευχαριστηθεί!

      Delete
    3. Τέλεια! Πραγματικά με τις εκπτώσεις συμφέρει πολύ!Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε η παλέτα!

      Delete
  4. Wow!!!!This product looks like really fantastic. I really like the shades.
    Sending you lots of love and kisses my dear.
    Best regards
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanx!
      It has some really wonderful shades. With a couple of lipsticks you can get many full looks from this one

      Delete
  5. Η συσκευασία και μόνο είναι απίστευτη, επιπλεον τελικα είναι οικονομική σε σχέση με τα προϊόντα που περιλαμβάνει. Πολυ ωραίο και αναλυτικό πόστ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ. Αυτές οι παλέτες συνήθως έχουν πολύ καλή τιμή για τα προϊόντα που περιέχουν, απλά είναι να σου κάτσει και να σου αρέσουν τα περισσότερα αλλιώς δεν έχει νόημα. Εμένα αυτή μου άρεσε πολύ.

      Delete
  6. Πολύ ωραίο ενημερωτικό ποστ! Μπράβο! Την επόμενη φορά που θα βρεθώ στα Σεφορα θα κοιτάξω καλύτερα τη μάρκα αυτή!=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ! Να τους ρίξεις σίγουρα μια ματιά το αξίζουν!

      Delete
  7. Ειναι παρα πολυ ωραια! Εγω τη καλοκοιταζα στο beautybay τωρα που εχει δωρεαν μεταφορικα... τελικα πηρα κατι αλλο, εκπληξη! Αναμεινατε!

    ReplyDelete
    Replies
    1. πάλι πήρες εσύ? Καλά που βρήκα και μια χειρότερη από μένα :P Αναμένουμε :D

      Delete
  8. παραμυθενια παλετα!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. η περσινή να δεις που άνοιγες και πεταγόταν κάτι pop-up νεράιδες :D

      Delete
  9. Πραγματικό στολίδι για ένα μπουντουάρ! Πολύ ωραία και αναλυτική η παρουσίαση σου, του χρόνου θα έχω το νου μου. Τα 50 ευρώ αρχικά φαντάζουν πολλά, αν όμως σκεφτείς πόσα προϊόντα παίρνεις τελικά δε σου φαίνεται υπερβολικό το ποσό.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέλω να την κοιτάζω συνέχεια. Του χρόνου πιστεύω θα είναι πάλι στην κορυφή της wishlist μου οπότε θα ενημερώσω!

      Delete
  10. Είναι πανέμορφη! Ευχαριστούμε για τη λεπτομερή ανάρτηση, παρόλο που έχω πολλές σκιές, κάποιες από την παλέτα μπήκαν ήδη στη λίστα μου!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγώ σ' ευχαριτώ, χαίρομαι που σου άρεσε! Ελπίζω να τα δοκιμάσει και να πεις την άποψη σου!

      Delete
  11. Πολύ ωραίο review !!!Οι Too Faced έχουν εντυπωσιακές συσκευασίες και ωραία χρώματα αλλά δεν τις χρησιμοποιώ όσο θα ήθελα...Πρέπει να ξεκινήσω επι τούτου μακιγιάζ με αυτές αλλιώς μένουν στην άκρη...Λες να φοβάμαι μήπως τις χαλάσω???? maybe!!!! XXXX

    ReplyDelete
  12. Σ' ευχαριστώ Έλενα. Και την πρώτη μου Too Faced παλέτα φοβόμουν λιγάκι να τη χρησιμοποιώ γιατί την έβλεπα τόσο όμορφη ή γιατί φοβόμουν μην τελείωσει κάποιο αγαπημένο χρώμα αλλά τώρα τα έχω ξεπεράσει αυτά και τις χαίρομαι!

    ReplyDelete
  13. mou arese poly i siskevasia!! :) latrepsa poly ti katigoria me ta bronze xromata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εμένα μου αρέσει γιατί θεωρώ πως μπορείς να κάνεις πολλούς τελείως διαφορετικούς συνδυασμούς με αυτή την παλέτα και γενικά θεωρώ πως καλύπτει πολλές ανάγκες

      Delete
  14. Πραγματικά είναι τόσο μα τόσο όμορφη!
    Αληθινό στολίδι για ένα δωμάτιο!
    Τα χρώματα φαίνονται υπέροχα...
    Με γειά σου κούκλα μου!
    xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αλήθεια κι εγώ έτσι το βλέπω, πονάω λίγο που την έχω σε συρτάρι. Πολύ όμορφη. Σ' ευχαριτώ πολύ!

      Delete
  15. Poli oraia!! An kai de polixrisimopoio skies,tha tin apairna mono kai mono gia na tin exo san siskeuasia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. κι εγώ ακόμη κι αν δεν μου άρεσε σχεδόν κανένα χρώμα μια Χριστουγεννιάτικη παλέτα της Too Faced θα ήθελα να την είχα...

      Delete