Tuesday, March 17, 2015

Vlogging at the Jose Cuervo event |Smugnificent

A couple of weeks ago I was invited to a very interesting and very different event (completely non- beauty related) at the Mexican embassy here in Bern, organised by Campari. I am a known tequila lover and it sounded very interesting so I decide to join and spend some fun time with my lovely Eileen from Coolbrandz who was coming for the event. I have filmed several clips from the event and everything that followed so click the video below if you want a better taste of what happened that day.




Πριν μερικές εβδομάδες ήμουν καλεσμένη σε ένα πολύ διαφορετικό event στην Μεξικανική πρεσβεία στη Βέρνη,  που διοργάνωσε το Campari. Η τεκίλα είναι από τα αγαπημένα μου ποτά και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον οπότε αποφάσισα να παρευρεθώ και να περάσω μια ευχάριστη μέρα με την γλυκιά μου Eileen από το Coolbrandz  η οποία θα ερχόταν για το event. Επειδή όλο μου ζητάτε περισσότερο vlogs αποφάσισα να γυρίσω μερικά clips από το event και ότι ακολούθησε οπότε τσεκάρετε το video για να πάρετε μια καλύτερη γεύση από το τι συνέβη εκείνη τη μέρα.


First part of our day was a tequila degustation in the Mexican embassy at 10:30 in the morning. The event took place in honor of the 70-year-old relations between Switzerland and Mexico and was followed by a mexican style apero. Fernando Cano Treviño, representative of the Consejo Regulador del Tequila (CRT- Tequila regulatory council) in Europe, which is responsible for the protection and development of the designation of origin of "Tequila", talked about the history of the drink and guided us through the degustation. We learned a lot about tequila and Mexico itself and also how to distinguish three different types of Teqila: Silver, Reposado and Anejo. The Mexican ambassador joined us to the event and welcomed us warmly. After some early morning tequila tasting some mexican snacks were in order before we left for the second part of the event. We all took the train to Burgdorf, where the Jose Cuervo express was waiting for us! An old-fashioned steam train, transformed to a bar for a day was the place where a cocktail mixing competition took place. While the train was driving us through the beautiful area of  Emmental, 14 barmen (and barwomen) were competing for the title of the most talented bartender in Switzerland, to be able to participate to an international competition by Jose Cuervo that will be announced soon. They put their talent and creativity together to come up with their own tequila inspired cocktail, under the sounds of a live authentic Mariachi band. Watching them creating cocktails and trying every single of their drinks made this certainly an interesting and fun ride. Philipp Grob and Pascal Scherrer came in first and second with their drinks Wilde Linda and Spicy Jose. I admit that I enjoyed quite a lot of the cocktails but as I usually prefer simple and not too elaborate drinks, my personal favorite was Reposado Lemon, a new take on a classic drink by Sebastian Winkel. Overall, I had a great day, learned a lot and enjoyed myself with some wonderful company. I would like to thank Yvonne from C-Matrix Communications AG for organising everything for us. I hope you will enjoy the vlog I made and remember to enjoy your drinks, responsibly. 









Η μέρα ξεκίνησε με γευσιγνωσία τεκίλας στην Μεξικανική πρεσβεία στις 10:30 το πρωί. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια του εορτασμού των 70 χρόνων σχέσεων μεταξύ Ελβετίας και Μεξικού και το ακολούθησε ένα apero σε μεξικανικό στυλ. O Fernando Cano Treviño, εκπρόσωπος του Tequila regulatory council (Consejo Regulador del Tequila- CRT) στην Ευρώπη το οποίο είναι υπεύθυνο για την προστασία ονομασίας προέλευσης της Τεκίλας, μας μίλησε για την ιστορία του ποτού και μας οδήγησε βήμα βήμα στη γευσιγνωσία. Μάθαμε πολλά για την τεκίλα και το Μεξικό καθώς και τις διαφορές ανάμεσα σε 3 είδη τεκίλας: Silver, Reposado και Anejo. Στο event παρευρέθηκε και ο Μεξικανός πρέσβης, ο οποίος μας καλωσόρισε θερμά. Μετά από λίγη πρωινή τεκίλα, δοκιμάσαμε μεξικανικές λιχουδιές πριν φύγουμε για το δεύτερο μέρος του event. Πήραμε το τρένο για το Burgdorf, όπου και μας περίμενε το δικό μας Jose Cuervo express! Ένα παραδοσιακό ατμότρενο, που μεταμορφώθηκε σε μπαρ για μια μέρα, στο οποίο έλαβε μέρος ένας διαγωνισμός παρασκευής cocktails. Όσο ταξιδεύαμε μέσα στην πανέμορφη περιοχή του Emmental, 14 barmen (και barwomen) διαγωνιζόταν για τον τίτλο του πιο ταλαντούχου bartender στην Ελβετία, με στόχο να συμμετέχουν στον διεθνή διαγωνισμό της Jose Cuervo που θα ανακοινωθεί επίσημα σύντομα. Συνδύασαν ταλέντο και δημιουργικότητα για να παρασκευάσουν το δικό τους tequila inspired cocktail, κάτω από τους ήχους μια αυθεντικής μπάντας Mariachi. Το ότι παρακολούθησα από κοντά όλη τη διαδικασία παρασκευής των cocktails τα οποία και δοκίμασα όλα, έκανε σίγουρα αυτή τη βόλτα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Οι Philipp Grob και Pascal Scherrer ήρθαν στην 1η και 2η θέση με τα ποτά τους Wilde Linda και Spicy Jose. Ομολογώ πως μου άρεσαν πολλά από τα cocktails αλλά καθώς συνήθως προτιμώ πιο απλές γεύσεις στο ποτό, το δικό μου αγαπημένο ήταν το Reposado Lemon, μια νέα εκδοχή ενός κλασσικού ποτού από τον Sebastian Winkel. Συνολικά, πέρασα πολύ όμορφα με εξαιρετική παρέα και έμαθα πολλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Yvonne από την C-Matrix Communications AG που κανόνισε τα πάντα για μας. Ελπίζω να απολαύσετε το vlog από τη μέρα αυτή και μην ξεχνάτε να πίνετε υπεύθυνα. 















8 comments:

  1. GIMME ALL THE DRINKS! Gulp gulp <3

    ReplyDelete
  2. So many interesting drinks <3

    ReplyDelete
  3. oh my 10:30 am would be way too early for me to drink alcohol!! but it sounds like a lot of fun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha I can survive a degustation so early in the morning, most of the real drinking took place in the afternoon :) Lots of fun indeed!

      Delete
  4. Oh my, that sounds like SO much fun! I wanna go, I wanna go! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. It would be perfect, I am so looking forward to meet you at some point Melissa, we need to make it happen!

      Delete