Thursday, July 26, 2012

DIY Brush Cleanser and two brush stories

 Στο σημερινό post θέλω να μιλήσουμε για δυο πινέλα (ένα καινούργιο πολυπόθητο και μια απογοήτευση) αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους εγώ καθαρίζω και φροντίζω τα πινέλα μου. Ανάμεσα σ' αυτούς σας έχω και μια συνταγή για Do It Yourself Brush Cleanser, την οποία έχω δοκιμάσει και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη.

  
 In this post I'd like to tell you about two brushes ( a long wanted new love and a disappointment) and also for the ways I use to care and clean my make up brushes. One of them is a Do It Yourself Brush Cleanser recipe that I have tried for some time and I am very satisfied.



Press here for English


 Και θα ξεκινήσω ανάποδα, από την απογοήτευση. Για το συγκεκριμένο πινέλο ήθελα να σας γράψω εδώ και πολύ καιρό αλλά αυτή μου φάνηκε η καλύτερη ευκαιρία. Πριν από αρκετούς μήνες είχα κερδίσει μια δωροεπιταγή για προϊόντα της εταιρίας Il-Makiage από ένα giveaway του blog Shopping Therapy (thanx lovely Stella ♥). Την περίοδο εκείνη έψαχνα για ένα καλό μεγάλο powder brush και θεώρησα καλή ιδέα να χρησιμοποιήσω τη δωροεπιταγή για να πάρω το powder brush της Il- Makiage σε πολύ καλή τιμή. Το είχε χρησιμοποιήσει πάνω μου η make up artist της εταιρίας και μου είχε φανεί πολύ μαλακό και καλοφτιαγμένο. Γενικά από την αρχή κάτι δεν πήγε καλά με το πινέλο αυτό. Αρχικά έκανε 2 μήνες από την παραγγελία να φτάσει στα χέρια μου (λόγω καθυστερήσεων στην αποστολή προϊόντων στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης απ' ότι κατάλαβα). Δε με ενόχλησε όμως ιδιαίτερα, προβλήματα τέτοιου τύπου μπορεί να τύχουν. Το κακό είναι ότι αποτελεί ίσως μια από τις πιο απογοητευτικές αγορές μου. Το πινέλο αυτό μαδάει σε κάθε χρήση. Όχι τραγικά αλλά δε χρειάζεται να είναι τραγικό για να σε ενοχλεί, ειδικά όταν πρόκειται για πινέλο foundation, πούδρας, ρουζ κλπ και μόνο μια τρίχα να κολλήσει στο make up ή στην κρέμα σου είναι τραγικά ενοχλητικό. Σε κάθε πλύσιμο δε χάνει πολλές πολλές τρίχες (μάλλον πρέπει να χρησιμοποιώ παρελθόντα χρόνο γιατί το έχω παρατημένο σε μια γωνιά και δεν ασχολούμαι πλέον). Χωρίς να είναι ιδιαίτερα σκληρό ποτέ δεν ήταν τόσο μαλακό όσο το πινέλο που χρησιμοποίησαν πάνω μου όταν με μακίγιαραν. Δεν είναι το χειρότερο πινέλο του κόσμου σε καμιά περίπτωση αλλά σίγουρα δε θα μπορούσα να το συστήσω σε κανένα και ειδικά για το κόστος του (δε θυμάμαι την τιμή και δεν μπορώ να την ελέγξω επειδή λόγω μετονομασίας κλπ της εταιρίας σε El-Makiaze, το online shop είναι προσωρινά κλειστό αλλά θα σας πρότεινα να το αποφύγετε).


 Για το επόμενο μου όμως απόκτημα είμαι ενθουσιασμένη! Πρόκειται για το Japonesque bamboo/ goat kabuki brush, το περίφημο dupe του Yachiyo brush από την εταιρία Nars.  Εν συντομία πρόκειται για πολύ ιδιαίτερα πινέλα, χειροποίητα τα οποία έχουν ως σημαντικό χαρακτηριστικό το ότι είναι φτιαγμένο ώστε λόγω σχήματος και πολύ μικρού βάρους να αποδίδουν πολύ φυσικά ακόμη και πολύ έντονα pigmented ρουζ. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να αγοράσω το πινέλο από Nars (νομίζω κοστίζει πάνω από 70 δολάρια) και γι αυτό είχα ψάξει για το dupe του που έβγαινε αρκετά πιο οικονομικό. Πριν κάποιους μήνες πληροφορήθηκα ότι το πινέλο αυτό δε θα ξαναβγεί από την εταιρία Japonesque κι οπότε προσπάθησα να το ξεχάσω εντελώς.


 Πραγματικά ποτέ δε πίστευα πως θα το έβρισκα και μάλιστα εδώ στη Θεσσαλονίκη! Όπως σας είπα είναι φτιαγμένο όλο στο χέρι, ουσιαστικά γύρω από τον πλαστικό εύκαμπτο πυρήνα του είναι τυλιγμένο με μπαμπού. Αν και με την πρώτη ματιά φαίνεται περίεργο είναι εκπληκτικά εργονομικό και πανάλαφρο. Το χρησιμοποιώ για την εφαρμογή ρουζ κυρίως αλλά και για highlighter, τόσο για προϊόντα σε μορφή πούδρας όσο και για κρεμώδη. Είναι η πρώτη φορά που μένω τόσο ικανοποιημένη στην εφαρμογή "δύσκολων", έντονων πολύ pigmented προϊόντων που φοβάσαι πως θα ακουμπήσεις το πινέλο και θα πάρεις προϊόν για 8 άτομα χαχα.

 

  Σημαντικός παράγοντας η υπέροχη λαβή από την οποία μπορείς να το κρατήσεις είτε από την λεπτή άκρη για ακόμη πιο "ανάλαφρο" αποτέλεσμα είτε από το "διογκωμένο" κομμάτι για πιο σταθερό και κάπως πιο έντονο (όχι όμως όπως με τα συνηθισμένα σας blush brushes) αποτέλεσμα. Σε αυτό βοηθά ιδιαίτερα και το σχήμα της κεφαλής της βούρτσας, που είναι έντονα ωοειδές καθώς και το ότι δεν είναι ιδιαίτερα πυκνές οι τρίχες οπότε δεν παίρνεις υπερβολική ποσότητα προϊόντος ούτως ή άλλως (κάνετε οικονομία επομένως και στο προϊόν σας). Το έχω λατρέψει από την πρώτη κιόλας χρήση, καθώς προτιμώ να μπορώ να χτίζω εγώ την ποσότητα προϊόντος που θέλω και όχι να ξεκινώ με πολύ έντονα μάγουλα και να προσπαθώ να το "σβήσω".

 
 Ουσιαστικά πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά μου πινέλα (το πήρα περίπου 40 ευρώ) και ξέρω πως στην Αμερική το κόστος του ήταν πολύ μικρότερο αλλά δες μπόρεσα να συγκρατηθώ μόλις είδα το μη διαθέσιμο πλέον πινέλο μπροστά στα μάτια μου! Με την πρώτη ματιά φαίνεται λίγο "ψεύτικο" και λεπτεπίλεπτο (συγκριτικά με τα συνηθισμένα πινέλα) αλλά σε κανονική καθημερινή χρήση είναι πολύ σταθερό και εύκαμπτο και επίσης στα συν είναι πως φαίνεται κάπως "λουστραρισμένο" ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ξετυλιχθούν κομμάτια από τα μπαμπού (κάτι που συμβαίνει με το Nars). Τέλος στην άκρη της λαβής υπάρχει κορδονάκι ώστε αν θέλετε να το κρεμάτε. Για μένα αν σας αρέσουν τα έντονα χρώματα στα ρουζ αλλά θέλετε να έχετε τον καλύτερο δυνατό έλεγχο στο μακιγιάζ σας, αν το βρείτε προτείνω να το δοκιμάσετε! Έχει κερδίσει ήδη περίοπτη θέση ανάμεσα στα πινέλα μου. Αν πάλι μπορείτε να διαθέσετε τα χρήματα και θέλετε κάτι αντίστοιχο υπάρχει πάντα και το πινέλο της εταιρίας Nars (εγώ δε νομίζω πως θα τα έδινα για ένα πινέλο).


 Και μιλώντας για πινέλα να πω πως εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ 3 τρόπους για να καθαρίζω τα πινέλα μου. Συνήθως χρησιμοποιώ ένα brush cleanser (όπως αυτό της MAC) για να καθαρίζω τα πινέλα μου από λεκέδες κι από χρώμα ανάμεσα σε κάθε πλύσιμο. Όσο αφορά το κατεξοχήν πλύσιμο φροντίζω να πλένω τα πινέλα μου μια φορά την εβδομάδα (ή ακόμη και ενδιάμεσα αν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο πολύ απλά έχω αρκετά και δε πιστεύω πως προλαβαίνουν να λερωθούν πολύ). Να έχετε στο νου σας πως είναι καλό να μην αφήνετε πολύ καιρό τα πινέλα σας βρώμικα και για λόγους υγιεινής αλλά και γιατί θα είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαρίσουν. Για το πλύσιμο υπάρχει ο απλός τρόπος (με κάποιο παιδικό σαμπουάν) και ακόμη απλούστερος (με μια μπάρα λευκό σαπούνι, εγώ χρησιμοποιώ dove). Ουσιαστικά βρέχεις το πινέλο και το σαπούνι και "καθαρίζεις" το πινέλο σου στην επιφάνεια του σαπουνιού, πολύ απλό και πιο γρήγορο, απλά για πολύ πυκνά πινέλα (όπως τα kabuki της Sigma) χρειάζεται ιδιαίτερα προσεκτικό ξέπλυμα γιατί υπάρχει κίνδυνος να μείνουν υπολείμματα σαπουνιού καθώς ξεπλένεται πιο δύσκολα από το υγρό σαμπουάν. Μερικοί χρησιμοποιούν υγρό πιάτων γιατί βοηθά με τους λεκέδες όμως αν κάνετε spot cleaning ενδιάμεσα από τα πλυσίματα δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη.

Και επειδή παρόλο που ήμουν αρκετά ικανοποιημένη με το καθαριστικό της MAC θεωρώ πως είναι ένα προϊόν από το οποίο μπορώ να εξοικονομήσω χρήματα, ορίστε και μια συνταγή για "σπιτικό" καθαριστικό, με πράγματα που όλες σίγουρα θα έχετε. 

DIY brush cleanser
Θα χρειαστείτε:
  • νερό (εμφιαλωμένο)
  • καθαρό οινόπνευμα (από το φαρμακείο)
  • υγρό για τα πιάτα
  • σαμπουάν
  • leave-in κοντίσιονερ για τα μαλλιά
  • άδειο δοχείο (εγώ χρησιμοποίησα το παλιό μου από τα MAC)
  • ένα μπωλ για την ανάδευση
Με προσοχή ρίχνετε στο μπωλ ανακατεύοντας αργά 1 φλιτζάνι νερό, 1/4 του φλιτζανιού οινόπνευμα, 1/2 κουταλιά της σούπας υγρό για τα πιάτα και άλλη 1/2 σαμπουάν και τέλος μια κουταλιά της σούπας leave-in κοντίσιονερ. Άμα ανακατέψετε βιαστικά υπάρχει κίνδυνος να αφρίσει το προϊόν που δε το θέλουμε (πάντα μπορεί να σας αφρίσει λιγάκι λόγω των συστατικών αλλά αποφύγετε την έντονη ανάδευση). Μόλις τελειώσετε αδειάστε το καθαριστικό σας σε ένα καθαρό άδειο δοχείο (ίσως θα βοηθούσε αν είχατε κάποιο χωνί μαγειρικής). 

 Τη συνταγή την πήρα από τον γνωστό ίσως σε πολλές από σας EnKore make up artist και χρησιμοποιώ το καθαριστικό αυτό εδώ και πολύ καιρό και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένη. Τα συστατικά του καθαρίζουν καλά τους λεκέδες και αφήνουν τα πινέλα σας πολύ απαλά.
  



English version

 I am starting firstly from the disappointment. I wanted to write about this particular brush since a long time but this seems like the best opportunity. A few months ago I 've won a gift voucher for products of Il-Makiage from a giveaway by the blog Shopping Therapy (thanx lovely Stella ♥). I was looking for a nice powder brush and I thought that it was a good idea to use the voucher for purchased Il-Makiage powder brush much cheaper. When the make up artist used this on me I 've found it very soft and nice. This brush even had a nasty "beginning". I've had it in my hands about 2 months after ordering (there was some problems supplying the store in Thessaloniki or something like that). That's not so terrible, problems are expected some times, I understand. The bad thing is that this was one of my most disappointing purchases. This brush sheds every time I use it, just a few bristles that stay on my face and stick on my BB or foundation (dreadful). When washing it, it sheds a lot more (well not anymore, I just have it in a corner not using it). And although it is not really harsh, it isn't as soft as the one they used on me when they did my make up. This isn't the worst brush ever but I couldn' recommend it to anybody especially for its price (I tried to find it the price because I can't remember it exactly but the company seems to have changed its name to el-Makiaze, here in Greece at least and the online shop is temporally closed).


 For my next purchase I am really excited though! It is the Japonesque bamboo/ goat kabuki brush, the infamous dupe of Nars' Yachiyo brush. These are two very particular brushes, handmade that have a unique shape and very small weight so that they apply really light and naturally even the most intense and pigmented blushes. Of course I didn't wanted to pay more than 70 dollars to buy the Nars one so I had looked for the dupe that wasn't cheap but was quite less pricier. A few months ago, I 've read that Japonesque will stop the production of this brush so I decided to forget it.


 I never believed that I would find it especially at a store here in Thessaloniki! As I 've written it is handmade, with natural goat hair and bamboo around a flexible plastic "core". It looks a little bit funny at first but it is super ergonomic and light. I personally use it for applying blush and highlighter, not only powders but also creams. It is the first time that I am so satisfied from applying some very "difficult", extremely bright and pigmented products so easily (yes I am talking about the ones that with a simply touch of the brush you have enough for 8 persons lol). 

 

  Very important is this amazing handle that you can use to hold it either by the really slim end (for an even more light result), either from its more "bulky" part for a more steady and more intense (but not patchy or anything like the usual brushes) result. The egg-shaped head of the brush and the not particularly dense bristles also help so that the brush will not "catch" a lot of product (see it helps you not to spent to much product too). I really have fallen in love with this because I prefer to have control and start with a light result and build it that to start with extremely intense blush and try to blend it out.

 
 Well this is still one of my most expensive brushes ( I paid around 40 euros) and I know that the real price in USA was much smaller but I couldn't resist when I saw this not available anymore brush in front of my eyes! At first it looks a bit toyish and flimsy (compared to my other brushes) but by using it everyday I realized it is very nice and well made and flexible and has the advantage of being lustred over (so there is no danger to start losing bamboo pieces- something that I heard that is a problem with the Nars one). Lastly this has a little loop if you want to hang it. For me if you like bright blushes but you are afraid of the result and want to have control over it, you should try this if you find it anywhere! This has already a special place in my brush case. Of course if you can and want to spent more you can always purchase the Nars one ( I don't think I would spent that for one brush but some might).


 And talking about brushes, personally I use 3 ways to clean mine. Usually I use a brush cleanser (like the MAC one) to spot cleansing them in between every proper wash. I try to wash them at least once per week because if you leave your brushes dirty for a long time it isn't only not hygienic but also they clean less easily. I have a simple (with baby shampoo) and a even simpler way to wash them.  You just take a bar of white soap ( I use a Dove one) and wet it and you also wet your brush and clean it on the soap. It is a very easy and quick way just beware with very dense brushes (like Sigma's Kabukis) because if you don't rinse them carefully you might have little soap pieces left because soap is more hard to rinse than liquid shampoo. Some people prefer dish soap because it is supposed to help with spots but I don't need to because I spot cleanse often.
 Although I was quite happy with my MAC cleanser, I thought I could save some money making my own, here is a recipe for a homemade brush cleanser, using stuff we have at home.
DIY brush cleanser
You will need:
  • bottled water
  • pure alcohol (from the drugstore)
  • liquid soap for dishes
  • shampoo (nothing fancy)
  • leave-in conditioner
  • an empty bottle to store it (I used my old MAC cleanser's one)
  • a bowl to mix these (and something to mix them with like a spoon etc)
 Carefully add and stir slowly, 1 cup of bottled water, 1/4 cup of alcohol, 1/2 table spoon of dish soap and 1/2 of shampoo and lastly 1 table spoon of leave-in conditioner. If you mix them really quickly there is a danger that the cleanser would start foaming, which we don't want to (because of the ingredients there is always such a danger- you should not worry just don't shake it a lot). After you are finished store it in your empty bottle. And you are done!

 I got this recipe from the known to many of you EnKore make up artist and I use this cleanser I 've made for a long time now and I am very satisfied. It cleans very good my brushes and leaves them soft.

22 comments:

  1. Το Japonesque πινέλο φαίνεται όντως περίεργο, μου θυμίζει αυτά που είχαν παλιά στα κουρεία για να απλώνουν τον αφρό για το ξύρισμα. Η φαντασία μου καλπάζει, ξέρω χαχαχα! Ωραίο το diy καθαριστικό, θα το δοκιμάσω! Έχω κι εγώ "συνταγή" για σαπούνι για πινέλα και όλο λέω να την ποστάρω και όλο ξεμένει.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ναι μοιάζει πολύ περίεργο χαχα.
      Να το δοκιμάσεις και να ποστάρεις και τη δική σου (εγώ έλεγα πως θα την ποστάρω εδώ και κανά 8μηνο χαχα)

      Delete
  2. Το El-Makiaze το είχα δει και εγώ και σκεφτόμουν να το αγοράσω, αλλά η εταιρεία μου φαινόταν πολύ ακριβή για κάποια που δεν ξέρω. Έτσι πήγα και πήρα της Sedona Lace τα οποία αγαπάω. Το Japonesque φαίνεται σαν μικρό εξωγηινάκι. Και έχει πλάκα και είναι μια γλύκα. Και μόνο για αυτό και αυτά που λες για χρήση κλπ, θα το αγόραζα αν το έβρισκα.
    Για τον καθαρισμό και εγώ Dove χρησιμοποιώ, και τα ψεκάζω πρίν για κανα 30λεπτο με οινόπνευμα. Αλλά θα δοκιμάσω τη συνταγή σου σίγουρα.
    Φιλάααακιαααααα <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Θέλω πολύ να δοκιμάσω πινέλα Sedona Lace έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια.
      Ναι ναι εντελώ εξωγηινάκι είναι :-)
      Δοκίμασε τη και πες μου πως σου φάνηκε
      Kisses ♥

      Delete
  3. κ δεν του φαινεται του πινέλου να είναι τόσο καλό... αν το εβλεπα δεν θα το επαιρνα ν σου πω την αληθεια... για τον καθαρισμό των πινέλων είχα κάνει ένα ποστ στο πρώτο μ μπλογκ δες αν θες http://shoppingandbeauty.blogspot.gr/2010/02/how-to-clean-make-up-brushes.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. δε σου γεμίζει το μάτι πραγματικά αν δε το χρησιμοποιήσεις.
      Α πολύ ωραία θα το τσεκάρω σίγουρα :-)

      Delete
  4. Katapliktiko post my lovely! 8a dokimaso ki ego tin suntagi gia to homemade cleaner, akougetai eukoli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ♥♥♥ thanx sweetie
      είναι εύκολη και έχει όλα τα συστατικά και για να βγάλεις τους λεκέδες αλλά και για να περιποιηθείς την τρίχα τους

      Delete
  5. Λες και το 'ξερες! Έχω προγραμματίσει καθαρισμό πινέλων σήμερα! Θα δοκιμάσω το DIY Brush Cleanser που προτείνεις!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τέλειο timing! Περιμένω να ακούσω πως σου φάνηκε :-)

      Delete
  6. ma ti periergo pinelaki einai afto?k pou to vriskoume thessaloniki?super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. είναι πολύ ιδιαίτερο,
      στη Θεσσαλονίκη τα πινέλα της εταιρίας Japonesque τα φέρνει στο κατάστημα της Make me up cosmetics (Παλαιών Πατρών Γερμανού 10) :-)

      Delete
  7. κρίμα για το πινέλο ιλ μακιγιάζ, ελαττωματικό ακούγεται... πάντως, κι εγώ με τον ίδιο τρόπο πλένω τα πινέλα μου και στο τσακίρ κέφι στα μεγάλα, βαζω κ μάσκα μαλλιών!

    ReplyDelete
    Replies
    1. μάσκα μαλλιών δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ακούγεται ενδιαφέρον
      Ναι μωρέ κρίμα αλλά εντάξει συμβαίνουν κι αυτά :-)

      Delete
  8. ωραία πρόταση! θα το δοκιμάσω! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ευχαριστώ πολύ, θα περιμένω τη γνώμη σου

      Delete
  9. σοβαρα το λεω αυτο το περιεργο πινελο δε νομιζω να το κοιτουσα καν! στην αρχη μου θυμισε κατι παμπαλαια πινελα που εχει ο πεθερος μου για το ξυρισμα, χι χι χι ποσο ασχετη ειμαι με αυτα τρομαρα μου!

    η συνταγη φαινεται απλη και καλη, σε ευχαριστουμε πολυ :)

    ReplyDelete
  10. Χάρηκα πολύ που βρήκα αυτό το ποστ σου για το πινελάκι της Ζαπονέσκ, όμως μια μικρή παρατήρηση: τοYachiyo της Ναρς κοστίζει £37, δλδ περίπου 45€, και με ένα από τα πολύ τακτικά discount codes των ονλάιν καταστημάτων μπορείς να το αγοράσεις κ με ακόμη λιγότερα. Σε καμία περίπτωση το Ζαπονέσκ λοιπόν δεν σου βγαίνει οικονομικότερο, τουναντίον θα έλεγα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. To japonesque όταν ήταν ακόμη διαθέσιμο Online κόστιζε κάτω από 30 δολλάρια. Σε μένα πράγματι κόστισε πολύ παραπάνω. Πάντως θα το επέλεγα πάλι γιατί έχω δει μερικά review που λένε πως το Nars ξετυλίγεται πολύ ευκολα :-)

      Delete
    2. Tσέκαρα ξανά στο asos είχα δει που το κοστολογούσε 66 δολλάρια. Φυσικά για τα πάντα εξαρτάται από που θα τα πάρει κανείς :)

      Delete
  11. Μπονσουάρ! Λοιπόν, έχω πετριά με τα πινέλα (όπως και με όλα τα εργαλεία, από μικρή, ήθελα πάντα τα καλύτερα στυλό/μολύβια/μαρκαδοράκια/κατσαβίδια/κουτάλες) και ομολογώ ότι ενώ έχω το Yachiyo, αν έβρισκα στο δρόμο μου και το Ζαπονέσκ κατά πάσα πιθανότητα θα το τσιμπούσα κι αυτό (όχι όμως για 40 ευρώ), για να παίξω μαζί του λίγο.
    Έχω λοιπόν, να πω, πως το έχω χρόνια και ζαμάνια και πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι του κάνουν του καημένου και ξετυλίγεται, είναι σχεδόν στοκαρισμένο γύρω γύρω, σφιχτά!

    Πραγματικά, ενώ γνωρίζω ότι η τιμές σε δολάρια (αν θυμάμαι καλά δλδ) αστο asos είναι ισοτιμιακά ενδεικτικές, το 66 που του έχουν βάλει είναι παρατραβηγμένο για 37 λίρες, αλλά και πάλι τα 40 ευρώ του Ζαπονέσκ πάνε γύρω στα 55 δολάρια, δηλαδή βρίσκω τις τιμές συγκρίσιμες. Δυστυχώς δεν μου ανήκουν και τα δύο για να είμαι σε θέση να συγκρίνω και την ποιότητα του καθενός σε σχέση με τη μικρή διαφορά τιμής τους.

    Τώρα, όλα τα παραπάνω, μόνο λόγω OCD και τίποτε άλλο, τα βρίσκω και τα δυο πανέμορφα.

    ReplyDelete
    Replies
    1. μα δε το συγκρίνω με τα 40 φυσικά το συγκρίνω με την κανονική του τιμή στο εξωτερικό που ήταν 25 δολάρια. Και γω τα βρίκω και τα 2 πανέμορφα και θα ήθελα να αποκτήσω και το Nars κάποια στιγμή να κάνω ποιο λεπτομερή συγκριση. Καλέ δε ξέρω τι του κάνουν και μένα μου φάνηκε πολύ περιέργο. Κρίμα που το διέκοψε η Japonesque πάντως, πανέμορφο πινέλο. Εγώ δε λυπήθηκα τα χρήματα γιατί ήξερα πως δε θα το ξανάβρισκα. Καλό σου βράδυ :-)

      Delete